Politica 5 Iunie 2019 08:40
Sergei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES), a declarat, marti, ca este multumit de reluarea dialogului cu premierul Viorica Dancila, in calitatea sa de presedinte interimar al PSD, dupa ce PES a inghetat relatiile cu social-democratii din Romania la inceputul lui aprilie.

"Astazi (n.r. - marti) am fost multumit de reluarea dialogului cu Viorica Dancila, in calitatea ei de prim-ministru al Romaniei si noul presedinte interimar al PSD, ca urmare a deciziei PES de a ingheta relatiile cu PSD la inceputul lunii aprilie", a transmis Sergei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor si Democratilor Europeni, potrivit unui comunicat emis de PES, potrivit Digi24.

Conform comunicatului, la intalnirea de marti cu premierul Dancila, social-democratii europeni au reafirmat ca statul de drept in Romania nu poate fi compromis.

Presedintele Partidului Socialistilor si Democratilor Europeni a afirmat ca primele semne ale dialogului dintre seful guvernului de la Bucuresti cu Executivul european sunt pozitive.

"Asa cum familia noastra politica a enuntat constant in mod clar, angajamentul constructiv cu Comisia Europeana este esential. Primele semne sunt pozitive si asteptam cu nerabdare o relatie de lucru reinnoita intre Guvernul Romaniei si prim-vicepresedintele Frans Timmermans pentru a adresa ingrijorarile privind statul de drept.

Asa cum a fost anuntat, relatia PES cu PSD este pe agenda urmatoarei reuniuni a presedintiei, iar atunci vom acorda timpul necesar pentru a analiza progresul initial pozitiv facut de noua conducere PSD si sa luam in considerare urmatorii pasi", a mai spus Sergei Stanisev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.