Politica 31 Mai 2019 10:08
Andrei Caramitru, membru USR, este de parere ca la Orban este cheia pentru a scapa de PSD.

"Cum scapam de PSD repede - cheia e la Orban.

PSD e vulnerabilizat. Trebuie atacat acum. Va veni o motiune de cenzura. Cum trebuie jucat?

PSD/ALDE au majoritatea in parlament. Deci e greu. PNL e prima vioara pentru motiune pentru ca au multi parlamentari. USR a spus clar si corect ca sustine orice solutie non-PSD dar nu intra cu ministri la Guvernare.

PNL poate juca ca pana acum - sa propuna un prim ministru de la ei (Orban) - care garanteaza ca motiunea nu va trece si PSD se va consolida. Singura solutie - si cea mai desteapta - este ca primul ministru de dupa Viorica sa fie Tudose. De ce?
- 1) Se poate ca solutia sa treaca la vot. ALDE posibil sa accepte (se distanteaza de PSD si isi pastreaza o sansa ipotetica sa treaca pragul data viitoare). UDMR la fel. O parte din PSD la fel.

- 2) Daca Tudose devine prim ministru, o parte din filialele PSD pot trece la ProRomania. Ceea ce inseamna ca vechiul PSD se dezintegreaza. La urmatoarele alegeri PSD merge spre 15% si ProRo creste spre 12%. Pentru noi - este cel mai bun lucru - nu mai exista un pol puternic anti-European si PSD gradual devine irelevant (si Ponta ramane suficient de mic ca sa nu poata face jocurile)

- 3) se poate negocia cu Tudose o serie de OUG-uri esentiale: alinierea legilor justitiei cu MCV; legea electorala incl. vot la distanta; votul la locale in 2 tururi; eliminarea OUG114 etc.

Deci cheia e la Orban. Daca joaca bine rezolvam problema. Daca nu - inseamna ca face un blat tactic care permite PSD sa se regrupeze.

Daca joaca bine - voi fi primul care aplauda si multumeste PNL-ul. Daca nu - o sa ii atac public. Ca sa stiti", a scris Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.