Politica 23 Mai 2019 08:18
Fostul premier Adrian Nastase sustine ca presedintele Klaus Iohannis "a transformat ceea ce trebuia sa fie o dezbatere despre proiectul european intr-o pre-campanie prezidentiala, gandita in folosul propriu".

"Duminica, vor fi alegeri pentru Parlamentul european si un surogat de referendum cu doua intrebari – pe care nici Iohannis nu si le aminteste.

Iohannis a transformat ceea ce trebuia sa fie o dezbatere despre proiectul european intr-o pre-campanie prezidentiala, gandita in folosul propriu.

Nastase: Iohannis este mai balcanic decat noi toti

Acum, aproape de finalul mandatului sau, pot sa-mi confirm ceea ce scriam in 2014, inainte de alegerile prezidentiale – Iohannis este mai balcanic decat noi toti. De la nemti nu are decat numele. Conduita sa permanent partizana, lipsa de corectitudine in relatia cu altii, continuarea complicitatii cu segmente ale serviciilor si justitiei (preluata de la Basescu), lipsa de eleganta publica, grobianismul din exprimarile referitoare la PSD si la guvernul Aliantei PSD/ALDE, incapacitatea de dialog cu guvernul, cu parlamentul si cu segmente mai largi de cetateni dovedesc faptul ca cei care si-au inchipuit ca Iohannis ar putea fi un nou Carol I, integrator si constructor de institutii, s-au inselat foarte tare. Iar incapatanarea pentru realizarea unui referendum ce nu-i va fi util nici macar lui dovedeste lipsa de capacitate strategica. M-a intristat si lipsa de creativitate in politica externa, precum si incapacitatea de a face compromisuri cu guvernul pentru a debloca situatii jenante – cum ar fi numirea unor ambasadori.

De aceea, pentru mine (inclusiv pentru motive ce tin de atitudinea sa in alegerile prezidentiale din 2004 – de sprijin pentru Stolojan si apoi pentru Basescu, desi PSD avea un acord politic cu FDG – Karl Werner Iohannis va fi perpetuu Mitica Iohannis.

PS: Am rasfoit cartea sa EU.RO. M-a dezamagit. Este un fel de documentar de popularizare. Nu presedintele tarii face o astfel de lucrare. Cartea putea fi usor asamblata, de exemplu, de Reprezentanta UE de la Bucuresti, bine informata altfel, inclusiv in ceea ce priveste cantitatea de mazare importata din Madagascar (ce mojicie!)", scrie Adrian Nastase pe blogul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.