Politica 22 Mai 2019 08:31
Fostul presedinte ​Traian Basescu ii indeamna pe oameni sa mearga sa voteze "DA" la referendum, chiar daca nu inteleg a doua intrebare.

"Indemn toti oamenii sa mearga la referendum sa voteze DA, chiar daca nu inteleg a doua intrebare. Sa voteze pentru democratie. Riscul e enorm daca nu se valideaza. PSD-ALDE vor zice - iata, poporul nu e cu tine dle presedinte in problema Justitiei. Va imaginati care este song-ul PSD-ALDE-UDMR daca nu se valideaza referendumul? Daca poporul nu a fost de acord inseamna ca vrea gratiere si amnistie. Nu mai vorbesc de a doua intrebare care este referitoare la ordonatele de urgenta. Tot PSD-ul va fi la nunta ordonantelor de urgenta pe justitie.

Un eventual esec al referendumului va fi o infrangere foarte grea pentru presedinte. Va face ca puterea sa faca exact ce a cerut Iohannis sa nu se faca. Ii slabeste si autoritatea sa mai sustina independenta justitiei pentru ca ii va spune PSD ca poporul e de acord cu el. Trebuia cautata o zona in care daca pierzi, sa nu pierzi de tot. Orice referendum pe justitie este riscant", a spus Traian Basescu intr-un interviupentru Hotnews.ro, citat de Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.