Yuppy 20 Mai 2019 17:02
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca exista informatii potrivit carora prefectii si presedintii de consilii judetene incearca sa-i forteze pe primarii partidului de guvernamant sa le ceara romanilor sa nu voteze la referendum.

"Avem informatii din toate judetele ca prefectii si presedintii de consilii judetene incearca sa-i forteze pe primarii partidului de guvernamant sa se aseze in fata sectiilor de votare si sa le ceara cetatenilor care vin la vot sa nu voteze la referendum, incalcand grav legea", a spus Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la sediul central al partidului.

In acest context, el a anuntat ca PNL va lansa marti un site unde romanii pot transmite informatii referitoare la tentative de fraudare sau de boicotare a alegerilor europarlamentare si a referendumului, scrie Agerpres.

"Suntem intr-o stare in care PSD este gata sa comita orice fel de abuz, de amenintare, de santaj pentru a impiedica exprimarea libera a cetatenilor romani la referendum. PNL a luat decizia sa lanseze un site in cursul zilei de maine - oprestefrauda.ro - in care cerem fiecarui cetatean care este amenintat, care afla informatii privind tentativa de boicot sau de fraudare a alegerilor si a referendumului de catre PSD-ALDE sa ne transmita informatiile pentru a le face publice si pentru a putea sa reactionam in timp util impotriva oricarei tentative de frauda", a aratat presedintele PNL.

El a facut apel la romani sa voteze la referendumul de duminica.

"Referendumul este cea mai desavarsita forma de democratie prin care fiecare cetatean poate sa decida direct asupra unei probleme fundamentale a societatii romanesti. Sa nu se lase mintiti, pacaliti, amenintati, manipulati de disperatii care conduc astazi Romania si care incearca prin toate mijloacele posibile sa impiedice prezenta oamenilor la vot si exercitarea libera a dreptului la vot atat la referendum, cat si la alegerile pentru Parlamentul European", a afirmat Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.