Politica 20 Mai 2019 15:22
Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean spune ca aceasta noua amanare dispusa de CCR pe sesizarea pe tema constituirii completurilor specializate in cazurile de coruptie nu se justifica din punct de vedere al dificultatii dosarului si ca, de regula, o astfel de cauza se judeca de la primul termen.

"Inalta Curte nu poate sta dupa ei pana cand iau ei decizia. Ne jucam de-a tara-n bumbi. Nu se poate asa ceva, cand stii ca toata lumea asteapta o astfel de decizie, iar Inalta Curte a gasit un bun prilej sa nu judece, sa nu dea sentinta. Nu e corect nici ca instanta suprema sta dupa ei, magistratii pot judeca foarte bine. Instanta suprema ar avea o justificare daca completul care judeca dosarul ar fi invocat o exceptie de neconstitutionalitate. O fac pentru ca vor sa o faca. Intre timp se pensioneaza un judecator, fac un nou complet si tot asa", a declarat Augustin Zegrean, citat de Hotnews.ro.

El mai spune ca are impresia ca se fac jocuri si ca si CCR, si instanta suprema isi vor o justificare pentru aceste amanari, justificari care "pentru unii vor fi foarte bune, iar pentru altii vor fi discutabile si criticabile".

"Am impresia ca se fac jocuri si asta nu e bine", a mai spus fostul presedinte al CCR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.