Politica 18 Mai 2019 14:27 de Clara Vacaru
Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a lansat, sambata, un atac la adresa fostului procuror-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca „atunci cand arestezi pentru ca ai frustrari ai niste probleme psihice”, transmite Mediafax.

"Problemele psihice ale acestei doamne care a fost procuror sef la DNA si procuror general al Romaniei... Cand bagi oameni, ii anchetezi si arestezi pentru ca ai frustrari personale inseamna ca ai niste probleme psihice, nu ai echilibru necesar pentru o judecata echilibrata, judecata corecta", a declarat Calin Popescu Tariceanu, sambata, la Suceava.

Acesta este de parere ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza lipsei mecanismelor de control si echilibru intre institutiile statului.

Lipsa mecanismelor de control si echilibru al institutiilor democratice a facut sa apara aceste derapaje foarte grave si din cauza faptului ca in posturi cheie din justitie au ajuns oameni care au aceasta mentalitate de procurori comunisti, de calai, formata in perioada dictaturii comuniste. Atunci cand ai un procuror general ca Lazar, cand ai un procuror general ca Kovesi, care isi exprima frustrarile prin deciziile pe care le ia de anchetare ale unora si ale altora... ceea ce a aparut in ultima saptamana este halucinant. Sa dai pe mana unor netrebnici, unor nepregatiti, unor oameni cu probleme psihice destinul altora, uite ce se intampla”, a mai spus el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.