Politica 14 Mai 2019 15:16 de Clara Vacaru
Premierul Viorica Dancila a anuntat, marti, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scadea de la 9% la 5% pentru produsele agricole traditionale autorizate de Ministerul Agriculturii.

"Avem in vedere cresterea accesului romanilor la produse sanatoase, de inalta calitate, tot mai cautate pe piata alimentara. Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, traditionale autorizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Prin diminuarea cotei TVA pe intreg lantul de distributie, contribuim la reducerea preturilor acestor produse si astfel incurajam oamenii sa consume alimente sanatoase", a afirmat prim-ministrul, la inceputul sedintei de Guvern.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.