Politica 14 Mai 2019 08:44
Partidul National Liberal a lansat, luni seara, programul politic pentru alegerile europarlamentare din 2019.

"Acest program politic are trei elemente esentiale: e un program proeuropean, e realist si e concret", a declarat Siegfried Muresan, potrivit Adevarul.ro.

Primul proiect al PNL se refera la infiintarea "unui mecanism care sa monitorizeze situatia statului de drept" si respectarea drepturilor fundamebntale din toate statele UE.

Alte obiective:

- PNL va milita pentru ca Romania sa adere cat mai curand la Spatiul Schengen.

- PNL va actiona pentru aderarea Romaniei la Zona Euro.

- PNL va obtine cel putin la fel de multe fonduri europene pentru Romania in Bugetul Uniunii Europene 2021-2027 prin comparatie cu perioada 2014-2020 si va simplifica absorbtia lor.

- PNL va sprijini un nivel al platilor directe la hectar pentru agricultorii romani la nivelul mediudin Uniunea Europeana.

- PNL va solicita si va obtine fonduri europene pentru constructia sau finalizarea lucrarilor la autostrada Pitesti - Sibiu, autostrada Comarnic - Brasov, autostrada Targu Mures - Iasi - Ungheni, drumul expres Craiova - Pitesti si soseaua de centura a Municipiului Bucuresti.

- PNL va solicita dublarea fondurilor europene pentru cadastrarea proprietatilor din Romania.PNL va propune reabilitarea tuturor cladirilor rezidentiale incadrate in clasa seismica I.

- PNL va sprijini reabilitarea termica, din bugetul Uniunii Europene 2021-2027, a 500.000 de apartamente din Romania.

- PNL va propune un program de investitii pentru a conecta toate orasele Romaniei la reteaua de distributie a gazelor pana in 2024.

- PNL va sprijini constructia si dotarea pana in 2024 a trei spitale regionale la standarde europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.