Politica 9 Mai 2019 11:41
Fostul premier Dacian Ciolos sustine ca au trecut 12 ani de la aderare, iar Romania nu a profitat asa cum ar fi putut de avantajele si oportunitatile pe care le avem la dispozitie ca membri ai Uniunii Europene.

"La Sibiu, in preajma Zilei Europei si a Summitului European care va avea loc maine, am lansat un Manifest pentru o Europa a viitorului - viziunea noastra, a Aliantei 2020 USR PLUS, despre cum vrem sa arate Uniunea Europeana de maine.

Au trecut 12 ani de la aderare. Romania nu a profitat asa cum ar fi putut de avantajele si oportunitatile pe care le avem la dispozitie ca membri ai Uniunii Europene.

Am ajuns astazi la cel mai de jos nivel al relatiei noastre cu Europa, intr-un moment in care am fi putut sa ne afirmam si sa devenim o tara cu adevarat importanta in UE, avand in vedere presedintia semestriala pe care o exercitam la Consiliul Uniunii Europene.

Pentru noi, alegerea este cat se poate de clara: ne propunem sa ducem Romania in inima Europei pentru a aduce in Romania cat mai multe beneficii pentru cetatenii nostri.

Ne propunem sa nu fim doar o tara care urmeaza tendintele de la nivel european, ci o tara capabila sa influenteze deciziile si politicile europene in beneficiul Romaniei si al Europei, in ansamblul ei.

Prin Manifestul pe care l-am prezentat propunem tuturor fortelor proeuropene o agenda pentru Europa viitorului, centrata in jurul a patru mari prioritati:

1. Europa trebuie sa fie un proiect al ESTULUI si al VESTULUI in egala masura si trebuie sa facem eforturi pentru a integra la nivel european interesul si specificul tuturor
2. Europa trebuie sa se transforme dintr-un proiect elitist intr-unul AL CETATENILOR, pentru cetateni si impreuna cu cetatenii
3. Europa trebuie sa investeasca in INOVARE pentru a fi competitiva la nivel global
4. Europa trebuie sa ISI PROTEJEZE CETATENII si sa aiba o VOCE UNICA la nivel GLOBAL", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Versiunea integrala a Manifestului poate fi citita aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.