Politica 9 Mai 2019 09:44
Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a transmis un mesaj liderilor UE care vor participa la Summitul de la Sibiu.

"Summitul european, fara indoala, reprezinta un moment important atat pentru viitorul Romaniei, cat si pentru viiitorul proiectului european. Le urez bun venit tuturor primilor ministrii si sefilor de state europeni si sper sa aprecieze ospitalitatea romaneasca. De asemenea, sper ca discutiile care vor avea loc sa tina cont de ceea ce isi doresc romanii in legatura cu viitorul nostru comun. Si anume ca cetateni europeni sa fie tratati la fel cu ceilalti, indiferent unde muncesc, unde traiesc sau unde studiaza.

De asemenea, cred ca este important sa avem in vedere ca romanii nu isi doresc o Europa cu mai multe viteze. Vrem o Europa cu o singura viteza. Vrem o Europa in care Romania sa isi poata consolida statul de drept, institutiile din domeniul justitiei, pentru ca acesta este un element substantial si definitoriu pentru o tara libera si democratica.

Sunt multe teme care sunt de interes pentru toti romanii ca vizeaza cu precadere viitorul nostru si al copiilor nostri. Sigur ca avem diferente majore de abordare in privinta multor probleme cu presedintele Iohannis, dar nu vrem ca disputele interne sa astearna cumva impresia ca ele pot sa bruieze discutiile la nivel european. Vreau sa lasam pentru o zi disputele interne in plan secundar, in asa fel incat summitul de la Sibiu sa fie pentru Romania o reusita", a transmis Calin Popescu Tariceanu, intr-un mesaj video postat, joi, pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.