Politica 7 Mai 2019 08:41
Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, sustine ca traim "niste vremuri tulburi si foarte "periculoase", fiind de parere ca avem doar doua scenarii pentru viitor. 

"Traim niste vremuri tulburi si foarte periculoase:

Toata regiunea noastra este prabusita. In Ungaria, Turcia si Moldova democratia a disparut - Erdogan tocmai a anulat alegerile din Istanbul pentru ca nu ii convine rezultatul. Serbia si Ungaria sunt aliate cu Rusia, Ukraina este in razboi cu Rusia, Marea Neagra este un punct de conflict major intre marile puteri

Alianta intre America si Germania nu functioneaza - conflictul este deschis. Germania refuza sa accepte tratatul NATO (2% cheltuieli de aparare), presiunea pe North Stream II (alianta energetica cu Rusia) si pe Huawei (alianta tehnologica cu China). America refuza sa aiba deficite comerciale uriase cu Germania si ii ameninta cu razboi comercial.

Noi in coltul nostru suntem foarte importanti. Suntem a doua tara ca marime din Europa de Est, cu pozitie strategica. Intreaga lume se uita la noi. Avem doar 2 scenarii pentru viitor:


  • devenim polul de democratie in regiune, dand jos decisiv alianta PSD/ALDE/UDMR. Si devenim o forta si o ancora a occidentului la frontiera sa. Putem sa schimbam intreaga dinamica a Europei si a aliantei nord-atlantice.

  • ne prabusim in bezna de la rasarit si suntem condamnati sa traim in mizerie si dictatura, ca toate celelalte tari din jur.



Depinde doar de noi. De votul nostru. Nu ne salveaza nimeni si nu ne condamna nimeni. E doar decizia noastra", a scris Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.