Politica 6 Mai 2019 11:11
Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, a publicat o scrisoare deschisa in care ii solicita premierului Dancila sa emita OUG "care sa restabileasca normalitatea in justitie".

"Mai jos - o scrisoare si un punctaj pentru doamna Dancila. Doar asa poate ramane prim ministru dupa prabusirea PSD de dupa europarlamentare si sa evite probleme penale. Sper sa o citeasca si sa se gandeasca bine - are toate instrumentele in mana si, formal, poate implementa punctajul si sa ne ajute sa ramanem in Europa.

SCRISOARE DESCHISA DOAMNEI PRIM-MINISTRU

Stimata Doamna Prim Ministru,

Va scriu in calitate de cetatean al acestei tari. Pentru ca - moral si legal - deciziile Guvernului sunt ale dumneavoastra si nu ale CEX-ului PSD sau ale unor centre de putere politice.

Va atrag atentia asupra a 3 decizii pe care guvernul dumneavoastra le-a luat. Decizii grave, care incalca democratia, tratatele UE si legea penala si pentru care sunteti direct responsabila:


  1. decizia Ministerului de Interne (si a Jandarmeriei, care va raporteaza dumneavoastra prin ministrul de resort) de a reprima violent si fara motiv manifestatia din 10 August. Dupa cum stiti, procurorii militari au pus sub urmarire penala un numar important de persoane din structurile MAI/Jandarmeriei

  2. Decizia, prin OUG, de a infiinta sectia speciala de ancheta care raporteaza direct ministrului justitiei. Aceasta decizie este contrara recomendarilor MCV si ale Comisiei de la Venetia si plaseaza justitia sub control politic - o situatie inacceptabila intr-un stat de drept European

  3. OUG114 si deciziile luate de Ministrul Economiei (inclusiv pe tema investitiilor BRUA) pe piata de gaze, cuplate cu legea gazelor offshore si deciziile ANRE. Acest pachet de decizii au afectat grav productia interna de energie, au un impact negativ asupra bugetului si favorizeaza direct importurile de la Gazprom care au crescut exponential in ultimele luni. Situatia este extrem de grava - in plin razboi hibrid cu Rusia si in contextul situatiei din Crimeea/Donbas. Implicarea directa a consilierului dvs Darius Valcov, condamnat penal in prima instanta, ridica mari suspiciuni, prin legaturile dansului cu firme importante cu capital rusesc care actioneaza din Slatina (inclusiv importatorul exclusiv pentru gazele rusesti). Va atrag atentia ca aceste actiuni cad sub incidenta articolului 394 litera b din Codul Penal care mentioneaza pedepse de pana la 20 de ani cu privare de libertate.

Salut ultimele dumneavoastra decizii prin care v-ati delimitat partial de agenda toxica a partidului dvs (in special blocarea OUG pe legile justitiei, demiterea consilierului dvs pe comunicare impus de Liviu Dragnea si implicarea dvs in rezolvarea blocajului dezvoltarii gazelor off-shore). Obiectivul dvs sper ca este binele Romaniei si reprezentarea corecta a intereselor tuturor cetatenilor. Sper ca doriti sa ramaneti in istoria acestei tari ca un prim ministru care, in ciuda presiunilor unor indivizi certati cu legea, ati luat decizii corecte si bune pentru tara. De aceea, va solicit, in calitatea mea de cetatean implicat al acestei tari, sa luati urmatoarele decizii:


  1. Demiterea consilierului dvs Darius Valcov, a ministrului de interne Carmen Dan (impreuna cu conducerea Jandarmeriei) si a ministrului economiei dl. Badalau

  2. Sa elaborati si sa emiteti OUG-uri care sa restabileasca normalitatea in justitie (in special dizolvarea sectiei speciale) si in piata de gaze (in consultare cu investitorii din acest domeniu)

  3. Lansarea unei actiuni a Corpului de Control al Primului Ministru care sa investigheze deciziile luate pe piata de gaze, in colaborare cu procurorii si cu alte institutii ale statului.
  4. Citeste si:
    Anamaria Prodan, scrisoare emoționantă pentru mama sa: „Îmi e atât...
    Anamaria Prodan, scrisoare...

Va urez curaj si sa deveniti primul ministru al tuturor romanilor si nu un simplu reprezentant al unui grup de persoane care lucreaza impotriva intereselor Romaniei.

Cu stima,

Andrei Caramitru", se arata intr-o postare pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.