Politica 4 Mai 2019 11:51
Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR, Dan Barna, vorbeste despre secretul supravietuirii economice a PSD/ALDE.

"Secretul supravietuirii economice a PSD/ALDE

O sa va spun un secret despre care nimeni nu vrea sa vorbeasca. Vina pentru supravietuirea PSD/ALDE este la agentiile de rating. Care fac o “analiza” si spun daca imprumuturile facute de ei (pe banii vostri) sunt OK. Acelasi care spuneau ca imprumuturile sunt OK inainte de criza financiara din 2008 care a pulverizat economia globala.

Ce se intampla? Guvernul plateste aproape 5% dobanda (mult peste chiar Grecia) - pentru ca riscul de faliment este enorm. Insa - agentiile de rating spun pe hartie ca riscul e mic - nu suntem inca la categoria 'gunoi'. Daca schimbau rating-ul, mult mai putini bani erau alocati de straini pentru plata pensiilor speciale si TelDrumuri (multe fonduri nu au voie sa aloce bani in categoria 'gunoi'), si guvernul era fortat sa fie responsabil. Asa - fondurile au voie (de la agentiile de rating) sa ii plaseze si sunt platiti mult mai mult decat pentru orice 'investitie' sigura.

O smecherie pe termen scurt. Aia care plaseaza banii isi iau bonus bun anul asta. Cei care aveau deja banii plasati in titluri de stat nu pierd. PSD/ALDE mai stau si pulverizeaza economia. Agentiile de rating isi iau comisionul. Noi o incasam ca ne indatoreaza astia ca nebunii. O mizerie", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.