Politica 3 Mai 2019 10:38
Andrei Caramitru, fostul consilier al presedintelui USR, Dan Barna, expune cateva actiuni care ar trebui facute pentru "a scapa (electoral vorbind) de PSD/ALDE/UDMR".

"Ca sa scapam de ei (electoral vorbind) trebuie doar sa dam cateva actiuni si legi ca sa restabilim democratia - un om un vot. Imediat dupa ce opozitia actuala castiga alegerile.


  1. trebuie refacut - corect - recensamantul populatiei. Care sa arate realitatea: scaderea masiva a populatiei in zonele rurale controlate de PSD, cresterea in zonele urbane si numarul real al celor din Diaspora

  2. buletinul trebuie schimbat obligatoriu in localitatea unde oamenii muncesc si traiesc (acum barierele administrative blocheaza peste 1 milion de votanti din urban la locale si parlamentare)

  3. reconfigurarea parlamentului in functie de populatia reala: mult mai mult pentru diaspora si orasele mari, mai putin unde s-a pierdut populatie (cuplat cu reducere la 300 conform referendumului trecut)

  4. vot electronic pentru a ajuta votul din diaspora si cel al tinerilor

  5. alegeri in 2 tururi de scrutin pentru primari.

Dupa ce facem asta - e game over pentru ei.

(PS: inspirat de Sebastian Lazaroiu)", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.