Politica 2 Mai 2019 11:41
Presedintele Klaus Iohannis ii indeamna pe cetateni sa mearga la referendumul care urmeaza sa aiba loc pe data de 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

Seful statului a postat pe retelele de socializare o fotografie cu un mesaj in care ii indeamna pe romani sa voteze la referendumul pe justitie.

Imaginea, care il prezinta pe Klaus Iohannis introducand un buletin de vot in urna, este insotita de textul "#Referendum26mai. Decide pentru viitorul tau! Voteaza!".

Presedintele a semnat, pe data de 25 aprilie, decretul privind organizarea referendumului din 26 mai, noteaza dcnews.ro.

Conform documentului, cetatenii sunt chemati la urne se pronunte prin "Da" sau "Nu" cu privire la urmatoarele intrebari:

1. Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?

2. Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.