Politica 1 Mai 2019 15:24
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a cerut premierului Viorica Dancila sa opreasca "denigrarea memoriei soldatilor maghiari".

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, miercuri, initiativa primariei localitatii bacauane Darmanesti este ilegala si ofensatoare.

"Este inadmisibil din punct de vedere politic si ilegal din punct de vedere administrativ faptul ca primaria localitatii Darmanesti din judetul Bacau a alocat ilegal parcele pentru mormintele soldatilor romani in incinta cimitirului din Valea Uzului, localitate aflata in judetul Harghita, fara sa ceara permisiunea Primariei Sanmartin, care administreaza si intretine cimitirul, se arata in scrisoarea pe care presedintele UDMR, Kelemen Hunor a adresat-o premierului Viorica Dancila, prin care ii solicita sa efectueze demersurile necesare pentru a opri constructia prin procedura administrativa, pana la clarificarea situatiei. UDMR protesteaza fata de initiativa primariei localitatii bacauane, pe care o considera ilegala si ofensatoare. Cerem premierului sa opreasca denigrarea memoriei soldatilor maghiari.

Cimitirul militar figureaza in inventarul bunurilor care apartin domeniului public al comunei Sanmartin, reconfirmat cel mai recent prin Hotararea Guvernului nr. 299 din 31 martie 2010. Incalcand prevederile legale privind dreptul de proprietate, Consiliul Local Darmanesti a adoptat – la data de 29 martie a.c. – o hotarare prin care schimba incadrarea juridica a cimitirului, obtinand avizul Ministerului Apararii pentru infiintarea unui pe un teren care face parte din patrimoniul public al altei administratii locale", se arata in comunicatul UDMR, potrivit Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.