Politica 1 Mai 2019 12:16
Departamentul de Politici Fiscal Bugetare al PSD informeaza ca incepand cu 1 mai "ratele la creditele romanilor vor scadea cu pana la 18%, in functie de tipul de imprumut contractat"

"Ratele la creditele romanilor vor scadea cu pana la 18%, in functie de tipul de imprumut contractat.

Astazi se va anunta noul indice de referinta al ratei dobanzii, cel care inlocuieste Robor la 3 luni in contractele de credit cu dobanda variabila.

Ratele romanilor vor scadea deoarece IRCC (media aritmetica a ratelor dobanzilor zilnice ponderate ale tranzactiilor interbancare) din ultimul trimestru 2018, valabil incepand cu 2 mai, este de 2,39%, comparativ cu un ROBOR 3 luni de 3,37% si un ROBOR 6 luni de 3,42% (30 aprilie 2019).

Pentru a estima impactul inlocuirii ROBOR 3 luni/6 luni cu IRCC am luat in considerare ca IRCC este cu 0,98 puncte procentuale mai redus decat ROBOR 3 luni si cu 1,03 puncte procentuale mai redus decat ROBOR 6 luni.

Romanii cu credite vechi trebuie sa mearga la banca si sa ceara refinantarea creditului in actualele conditii", se arata intr-o postare pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.