Comisia Europeana a organizat, marti, o dezbatere pe tema situatiei din Romania si va actiona rapid in contextul problemelor care afecteaza statul de drept, afirma un purtator de cuvant al Executivului UE , conform Mediafax, citat de Stiripesurse.ro.

Intrebat daca Executivul UE va actiona rapid in relatia cu Romania in contextul problemelor statului de drept, purtatorul de cuvant a afirmat, potrivit agentiei de presa austriece APA si site-ului TT.com: "Da, asa se va intampla, Colegiul Comisarilor a fost informat".

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, avertizase in urma cu cateva saptamani ca vor fi luate "masuri imediate" in contextul problemelor din Romania.

In cursul unei dezbateri organizate de postul Euronews, Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialistilor Europeni (PSE, centru-stanga), a fost intrebat de o persoana din audienta de ce Uniunea Europeana a adoptat o pozitie dura fata de Polonia si Ungaria, dar abordarea este mai blanda fata de Romania, condusa de un Guvern social-democrat.

"Problema in Romania este lupta impotriva coruptiei. Politicienii incearca sa scape de presiunea pe care o simt in aceasta lupta impotriva coruptiei; acest lucru este inacceptabil, iar Comisia Europeana va spune "nu", chiar si familia noastra politica va spune "nu" in aceasta situatie", a raspuns Timmermans la dezbaterea Euronews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.