Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi seara, ca nu se indoieste de loialitatea premierului Viorica Dancila fata de PSD, insa nu doreste sa fie compromisa.

"N-am dubii de loialitatea doamnei Dancila fata de PSD. In acelasi timp, ca predecesorii dansei, Grindeanu si Tudose, nu vrea sa iasa compromisa. (...) Nu acum a aparut despinderea de ideea de a fi soldat credincios al lui Dragnea. A aparut atunci cand a declarat ca nu da nicio ordonanta pana cand nu o va primi de la ministrul Justitiei, ea stiind foarte bine ca ministrul Justitiei nu-i va trimite nicio ordonanta. Desprinderea de Dragnea a inceput mai demult.

Eu cred ca in jurul dansei s-a format deja o echipa care este contrapondere la slugarnicii Stefanescu, Nicolae, Nicolicea, Iordache, astia care ii fac servicii lui Dragnea in ideea unei numiri, unii pe la Curtea Constitutionala, altii prin alta parte. Dupa mine, doamna Dancila nu va face jocul lui Dragnea din punctul de vedere al ordonantei si nici pe cel cu trecerea prin Parlament a remanierii", a declarat Basescu, potrivit News.ro.

Traian Basescu a mai spus ca Viorica Dancila nu isi doreste sa intre in conflic cu Iohannis.

"Mai este un motiv nedeclarat: o trecere prin Parlament este riscanta, inclusiv pentru domnia sa. (...) Este un joc perfid", a afirmat fostul presedinte, adaugand ca Viorica Dancila ar putea ramane, la o remaniere prin Parlament, fara functia de premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.