Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, considera ca modificarea Codurilor penale este un fel de invitatie pentru comiterea de infractiuni, in cazul in care se abroga anumite infractiuni, se reduc pedepsele si se reduce termenul de prescriptie pentru anumite infractiuni.

"Cei care au facut aceste modificari, aceasta punere de acord, sunt aceiasi care au facut legea initiala. Mi-e greu sa cred ca au facut texte mai bune decat cele pe care le-au facut initial si care au fost declarate neconstitutionale

In afara de cei care au lucrat la lege, toata lumea spune ca prin adoptarea acestor modificari Romania se transforma intr-un paradis al infractorilor si al infractiunilor.

Daca se abroga anumite infractiuni, se reduc pedepsele si se reduce termenul de prescriptie pentru anumite infractiuni, sigur ca infractorii vor fi tentati sa comita aceste infractiuni. Este un fel de invitatie pentru comiterea de infractiuni", a declarat Augustin Zegrean, potrivit Hotnews.ro.

Augustin Zegrean a spus ca nimeni nu poate opri opozitia sa atace din nou aceste proiecte la CCR, care nu poate fi blocata sa faca un nou control pe textele noi, el afirmand ca au mai existat situatii cand si punerea de acord a fost neconstitutionala si legea s-a intors la Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.