Deputatul PSD Eugen Nicolicea a sustinut, miercuri, ca presedintele Klaus Iohannis a incalcat ultima decizie a Curtii Constitutionale prin refuzul de a numi noii ministri.

"Dupa cum ati vazut, domnul presedinte nu este prima data cand incalca deciziile CCR si a facut-o din nou, (...) ultima decizie a CCR in care avea niste obligatii. Nu le-a respectat. (...) A incalcat ultima decizie a Curtii cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala privind remanierea ministrilor", a afirmat Nicolicea, la Parlament.

El a spus ca presedintele Iohannis a respins propunerile "pentru ca a mai refuzat si altadata si si-a permis sa incalce in continuare Constitutia".

Intrebat daca ar trebui sesizata CCR, Nicolicea a precizat ca acest lucru "urmeaza sa decida cei care au dreptul de a face sesizarea".

Social-democratul a declarat ca nu a auzit argumentele sefului statului privind respingerea propunerii sale la Ministerul Justitiei.

Despre propunerile de interimari pentru cele trei portofolii, el a subliniat ca premierul Viorica Dancila a respectat Constitutia, scrie Agerpres.

Cu privire la o posibila restructurare a Guvernului, Eugen Nicolicea a aratat ca "restructurarile nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natura constitutionala".

Marti, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca remanierea guvernamentala propusa de PSD este "un fel de farsa", precizand ca nu o accepta "asa cum a fost propusa". Premierul Viorica Dancila ii propusese pentru Ministerul Justitiei pe deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene - pe deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni - pe senatorul Tit-Liviu Brailoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.