PSD a numit ministri interimari pentru portofoliile Justitiei, Fondurilor Europene si Romanilor de pretutindeni, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat cele trei propuneri trimise saptamana trecuta la Cotroceni de premierul Viorica Dancila.

Ministrii interimari sunt Ana Birchall, la Justitie, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, si Radu Oprea, la Ministerul pentru Romanii de pretudindeni, potrivit unui anunt al prim-ministrului Dancila.

Viorica Dancila transmite, intr-un comunicat de presa, ca e inacceptabila si lipsita de fundament decizia presedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor ministri pentru portofoliile Ministerului Justitiei, Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.

"Sunt un om al dialogului si am incercat, asa cum era si firesc, sa am cu presedintele Iohannis o discutie premergatoare acestei decizii. Constat, cu regret, ca presedintele refuza colaborarea institutionala si ca, in continuare, prin actiunile sale incearca sa impiedice buna desfasurare a activitatii Guvernului Romaniei.

Din pacate, campania electorala ramane pentru presedintele Iohannis o miza mai importanta decat continuarea activitatii ministerelor si punerea in aplicare a masurilor guvernamentale, in beneficiul romanilor", precizeaza premierul, potrivit Ziare.com.

PSD renunta astfel la planul de restructurare a Guvernului, ceea ce ar insemna un vot in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.