Yuppy 17 Aprilie 2019 16:47 de Clara Vacaru
Referendumul pe justitie bruiaza alegerile europene din 26 mai, a declarat la RFI presedintele Senatului, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu. El spune ca nu va vota la referendum, scrie News.ro.

Calin Popescu Tariceanu considera ca ”orice tema care nu are legatura directa cu alegerile europene nu face decat sa bruieze subiectul principal, subiectul principal fiind ceea ce face Romania in perspectiva la Bruxelles, ceea ce vor face parlamentarii, care sunt temele care se dezbat in PE

Exista si recomandari atat ale Comisiei Europene, cat si ale Comisiei de la Venetia ca alegerile europene sa nu fie suprapuse, sa nu fie bruiate cu alte teme (...). Nu am nimic impotriva unui referendum pe teme de justitie, sigur ca el poate fi organizat, dar nu in acest moment”, a delcarat, la RFI, Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca asta inseamna ca nu va vota la referendum, liderul ALDE a raspuns: ”Sigur ca da, nu voi vota. Campania pe care noi o ducem vreau sa se adreseze cetatenilor, pentru a le sublinia importanta temelor europene, pentru a sublinia faptul ca din ce in ce mai multe decizii luate la Bruxelles vizeaza viata noastra de zi cu zi, pentru a-i pune la curent si a stii cum trebuie sa ne pozitionam si a le explica pozitiile noastre pe subiecte majore, cum sunt de exemplu fondurile europene, fondurile structurale, fondurile de coeziune, Politica Agricola Comuna. Sunt o seama de teme care sunt de interes acut pentru cetatenii romani si de care nu discutam, noi stam si discutam acum despre cai verzi pe pereti, ca vrea presedintele sa faca un referendum. Sa-l faca”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.