Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat, marti, favorabil solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema justitiei pe data de 26 mai, odata cu alegerile pentru Parlamentul European.

Documentul a fost votat in unanimitate si fara niciun alt amendament din partea senatorilor si deputatilor juristi din Camera si Senat, relateaza Antena3.ro, citata de Ziare.com.

Sedinta de plen reunit in care se va discuta scrisoarea a fost convocata pentru miercuri, la ora 10:00.

"Noi, majoritatea, sustinem un acord favorabil cu niciun fel de interventii. Este dreptul presedintelui sa solicite organizarea referendumului", a sustinut deputatul PSD Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, potrivit Cotidianul.ro.

Klaus Iohannis a transmis pe 4 aprilie presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu si Liviu Dragnea, o a doua scrisoare cu privire la temele unui referendum national pe Justitie, pe care vrea sa il organizeze pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.