Fostul premier Dacian Ciolos a reactionat dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca guvernele PSD-ALDE  au "adus deja de patru ori mai multe fonduri europene fata de guvernul precedent".

"Dragnea a mintit aseara de-a inghetat Belina. Spune ca guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decat Guvernul pe care l-am condus. Cred ca ii lipsesc notiuni elementare de matematica, altfel nu-mi explic cum poate sa scrie asa ceva. Pentru ca in 2016 au intrat in Romania 7,3 miliarde de euro, in total. In ultimii doi ani, guvernele Dragnea au reusit sa atraga doar cate 4,7 miliarde pe an. Oricum ar intoarce cifrele domnul Dragnea, realitatea e alta decat cea pe care o vinde ieftin.

Daca scadem subventiile agricole, adica fondurile europene negociate de mine in calitate de comisar european, pentru care guvernul PSD nu trebuie sa faca nimic ca sa le primeasca - realitatea e ca in 28 de luni Coalitia PSD-ALDE a atras cu 22% mai putine fonduri europene de coeziune decat Guvernul Ciolos in 12 luni. Adica 4,4 miliarde in 2016, fata de doar 3,4 miliarde adunate in 2017, 2018 si 2019", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.