Avocatul Toni Neacsu a reactionat dupa ce PNL a facut apel la Curtea Constitutionala (CCR) sa suspende judecarea sesizarii depuse de Florin Iordache in legatura cu completurile de trei judecatori.

"Presiunea pusa pe CCR este inacceptabila. Mai ales daca aceasta e justificata in mod ipocrit de interesul pentru independenta justitiei si respectarea statului de drept. Nici o miza politica nu justifica linsajul la care sunt supusi judecatorii CCR, sau o parte dintre ei.

Cat despre solicitarea PNL de suspendare de catre CCR a judecarii cererii privind conflictul juridic de natura constitutionala, juristii partidului stiu cu siguranta ca la CCR nu se pot face cereri de suspendare. Solicitarile PNL sunt insa politice nu juridice.

Pentru ceilalti care nu sunt juristi PNL redau un articol din Legea nr. 47/1992.

Articolul 55 Curtea Constitutionala, legal sesizata, procedeaza la examinarea constitutionalitatii, nefiind aplicabile dispozitiile Codului de procedura civila referitoare la suspendarea, intreruperea sau stingerea procesului si nici cele privind recuzarea judecatorilor", a scris Toni Neacsu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.