Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, sustine ca exista o complicitate electorala intre PNL si PPE care are ca rezultat denigrarea Romaniei.

"Observam ca Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European, transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor si judecatorilor din Romania, iar cei din PNL nu fac altceva decat sa transforme aceste mesaje in tema de campanie electorala, pe seama imaginii Romaniei. Este inacceptabil ca un candidat pentru functia de Presedinte al Comisiei Europene sa spuna magistratilor romani cum sa solutioneze dosare si este grav ca PNL nu sanctioneaza aceste presiuni nepermise din exterior asupra sistemului judiciar din tara noastra. Este o complicitate electorala intre PNL si PPE care are ca rezultat denigrarea Romaniei.

PNL trebuie sa spuna public daca sustine sau nu acest asalt al PPE asupra statului de drept din Romania. Nu am vazut astfel de pozitii din partea PPE in legatura cu protocoalele secrete dintre magistrati si serviciile de informatii, prin care au fost incalcate grav prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Eu cred ca nu poate exista stat de drept fara respectarea drepturilor omului, pe care a fost cladita Uniunea Europeana", a declarat Dan Nica, printr-un comunicat de presa remis, conform Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.