Premierul Viorica Dancila a afirmat luni ca o discutie pe tema Justitiei cu presedintele Klaus Iohannis, care a convocat partidele la consultari in aceasta saptamana, nu i-ar aduce "un mare plus", mai ales dupa "toate atacurile" sefului statului la adresa Guvernului si a sa.

Ea a facut aceste precizari intr-o conferinta de presa sustinuta la inaugurarea noului sediu al Sectorului Politiei de Frontiera Isaccea al Garzii de Coasta.

"Sunt presedintele executiv al PSD, dar deciziile le luam la partid. Din punctul meu de vedere, din punct de vedere personal, dupa toate atacurile domnului presedinte impotriva Guvernului, impotriva prim-ministrului, cu toate ca sunt un om al consensului, al dialogului, cred ca o discutie cu domnul presedinte nu ar aduce un mare plus pentru mine", a spus Dancila, intrebata daca ar fi dispusa sa mearga, impreuna cu delegatia PSD, la consultarile cu Iohannis.

Premierul a mentionat ca la consultarile de la Palatul Cotroceni va merge o delegatie a PSD, dar presedintele partidului, Liviu Dragnea, nu va face parte din ea, scrie Agerpres.

"Sustin ceea ce a spus presedintele partidului, Liviu Dragnea. Dansul nu va participa la aceasta reuniune solicitata de domnul presedinte Iohannis, dar va nominaliza o delegatie. Vom vedea cine face parte din delegatie", a afirmat prim-ministrul.

Joi si vineri au loc consultari la Palatul Cotroceni intre presedintele Klaus Iohannis si reprezentantii partidelor si formatiunilor politice reprezentate pe tema situatiei din Justitie.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, joi sunt invitate la consultari astfel: de la ora 15,00 - Partidul National Liberal (PNL); de la ora 16,00 - Uniunea Salvati Romania (USR); de la ora 16,45 - Partidul Miscarea Populara (PMP); de la ora 17,30 - Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR); de la ora 18,15 - grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Vineri sunt invitate la consultari: de la ora 11,00 - Partidul Social Democrat (PSD) si de la ora 12,00 - Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE).

Fiecare delegatie poate fi formata din maximum cinci persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.