Fostul presedinte Traian Basescu a spus ca Augustin Lazar ar trebui sa isi dea demisia.

Intrebat, la TVR, daca Augustin Lazar ar trebui sa isi dea demisia, Traian Basescu a spus ca asa ar face un om de onoare.

"Asa ar face un om de onoare. As fi un caraghios sa spun sa ramana, cand eu am condamnat comunismul. O parte din justitie a intrat intr-un razboi cu politicul. Constat ca si justitiei ii place batalia politica", a spus Traian Basescu, potrivit Realitatea.net.

Luju.ro a scris ca Procurorul General a refuzat sa elibereze un disident anticomunist, pe Iulius Filip, in anii '80, dupa ce disidentul i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceausescu si si-a exprimat printr-o scrisoare sprijinul fata de miscarea anticomunista “Solidaritatea” din Polonia. Augustin Lazar a explicat ca intre 1985-1986 a fost procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia, dar ca isi desfasura activitatea intr-o comisie care nu avea competenta de a dispune eliberarea detinutilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.