Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus luni despre PSD, ca are un comportament total inacceptabil fata de familia sa politica.

Prezent la o intalnire a Asociatiei Presei Straine din Olanda, Timmermans a spus ca PSD nu are loc in "familia politica pe care o reprezint" daca intentioneaza sa anuleze "cele mai mari realizari ale Romaniei din ultimii 12 ani". Prim-vicepresedintele a explicat ca printre ingrijorari se numara statul de drept si lupta anticoruptie, adaugand ca proiectele de OUG trimise vineri de Tudorel Toader pentru discutii ar putea declansa Articolul 7 din Tratatul UE impotriva Romaniei.

"Ce vom face depinde de ce se intampla. Avem discutii cu premierul Dancila, expertii nostri se intalnesc regulat pentru doua obiective: implementarea recomadarilor din raportul MCV si discutii pe noile propuneri legislative. Vorbiti despre noile proiecte de OUG; mi s-a spus ca noi (n.r. - Comisia Europeana), vom fi informati dinainte ca sa ne putem da avizul.

Ca prim-vicepresedinte al Comisiei Europene eu sunt complet impartial din punct de vedere politic. Comisia Europeana va juca impartial rolul de arbitru in privinta aplicarii legislatiei UE. Nu noi trata Romania diferit de Polonia si Ungaria, sunt trei partide de guvernamant diferite. Va garantez ca nu va exista un tratament al Comisiei Europene in functie de compozitia politica a fiecarui guvern", a declarat Timmermans, potrivit Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.