Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca abia asteapta ca presedintele Klaus Iohannis sa organizeze referendumul pe justitie, el considerand ca este un prilej bun pentru ca romanii sa raspunda si la alte intrebari, de genul: "Cate case este nevoie sa furi de la stat ca sa ajungi presedintele Romaniei?".

"Eu de-abia il astept sa organizeze referendumul pe domnul Klaus Werner Iohannis. Nu am avut discutie in CEx pe subiectul asta, dar eu de abia il astept. Va fi un prilej foarte bun pentru romani sa raspunda si la alte intrebari, ca de exemplu: Cate case este nevoie sa furi de la stat ca sa ajungi presedintele Romaniei? Este o intrebare. Sau cate zeci de dosare penale trebuie sa iti fie inchise de prieteni ca sa ai sanse la candidatura la prezidentiale? Adica genul acesta de intrebari. Deci, s-ar putea. Sigur, va fi un prilej serios de dezbatere pe teme de genul acesta", a spus Dragnea.

Intrebat daca PSD va lua parte la consultarile politice de la Cotroceni, daca presedintele le va convoca, Dragnea a raspuns: "Nu vreau sa-i dau idei. Daca convoaca sau invita partidele la consultari, o sa luam o decizie".

Liderul PSD a opinat ca un referendum pe 26 mai, in ziua alegerilor europarlamentare, este o incercare de defavorizare a PSD "prin mijloace nepolitice si nelegale", scrie Agerpres.

"Noi cerem tuturor romanilor sa vina la vot. Este un scrutin electoral de o importanta covarsitoare pentru Romania. Eu sper ca multa lume a inteles ce inseamna Parlamentul European si cat conteaza calitatea fiecarui europarlamentar roman care ajunge in aceasta structura importanta. Ca ne place sau nu ne place, acolo trebuie sa avem oameni care stiu sa se bata pentru Romania si care nu lucreaza impotriva Romaniei. Noi suntem foarte interesati ca romanii sa vina la vot si noi muncim in sensul acesta. Este un subiect pe care l-am discutat la CEx - sa avem prezenta foarte mare la vot", a adaugat Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat sambata ca isi doreste ca referendumul pe teme de justitie sa fie unul "bine organizat, bine gandit", in parteneriat cu societatea civila si cu partidele politice "de buna-credinta".

Citeste si:
Statul vrea miliardul de la OMV Petrom. Soluția găsită
Statul vrea miliardul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.