Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marti seara, la TVR 1, ca OUG 114 va fi modificata, iar "taxa pe lacomie" se schimba in "stimulent pentru harnicie", prin care bancile sa finanteze economia reala.

Am promis ca, pana la final de luna martie, se face o modificare a acestei ordonante. Partea de banci, maine dimineata (miercuri - n.red.), am o discutie la Ministerul de Finante cu reprezentanti ai sistemului bancar, am avut si azi cu colegi de la Banca Nationala.

Maine, eu zic ca inchidem modificarile legate de sistemul bancar. Se schimba taxa pe lacomie in stimulentul pentru harnicie. Daca banca sau bancile, de la caz la caz, isi asuma ca vor finanta economia noastra reala, care are nevoie de finantare, atunci inclusiv taxa...", a declarat Eugen Teodorovici, marti seara, la TVR, potrivit Ziare.com.

Potrivit lui Teodorovici, taxa poate ajunge la zero.

"Acest mecanism care este foarte flexibil stimuleaza banca si taxa care se pune pe o parte din activele financiare ramase ca fiind impozabile se poate duce catre zero pana la final de an, daca bancile dovedesc ca au finantat companiile din Romania, persoanele fizice, titlurile de stat. Am pus zero, pentru ca eu nu pun taxa, am mai spus-o", a precizat ministrul Finantelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.