Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, marti, la Antena 3, ca un referendum in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare nu garanteaza o prezenta mai mare la urne.

"Din cate inteleg, presedintele spune ca se gandeste. Din experienta stim ca se gandeste foarte mult cand se gandeste, ar putea sa fie referendumul asta undeva prin toamna. Sa nu uitam ca a mai fost un referendum pe tema parlamentului unicameral in 2009, legat de europarlamentare, unde prezenta la vot a fost de 29%, deci nu prea are legatura cu participarea la vot.

Anul trecut, pe familia traditionala, nu s-a reusit sa participe 30% la vot. E foarte greu de presupus ca obligatoriu vor fi mai multi oameni la vot daca se organizeaza referendum. Noi ne-am dori sa vina mai multi oameni la vot, doamne-ajuta!. Momentan nu avem ce sa comentam, asteptam o decizie finala de la Cotroceni", a spus Lia Olguta Vasilescu, potrivit Realitatea.net.

Presedintele Klaus Iohannis a spus marti seara ca este "aproape hotarat" sa convoace un referendum in ziua alegerilor europarlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.