Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, ca la alegerile europarlamentare este nevoie de votul romanilor.
"Sunt emotionat sa va revad intr-un numar asa de mare si entuziasti. (...) O atmosfera excelenta, oameni hotarati, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul romanilor si il vom avea", a spus seful statului, la Summitul liderilor locali si regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucuresti, potrivit Agerpres.

El a subliniat importanta alegerilor europarlamentare din acest an

"Anul acesta este unul simbolic: se implinesc 30 de ani de cand regimurile totalitare din Estul Europei au disparut in sfarsit. Sunt 30 de ani de democratie, de cand ne-am recastigat libertatea de a ne putea intoarce, dupa indelungi suferinte, in marea familie europeana din care facem parte. Noi inca ne amintim ce inseamna tirania, dictatura mediocritatii, care tine la putere un grup de privilegiati ai momentului, in timp ce cetatenii onesti isi pierd libertatea si dreptul la un trai decent. Dramele acelor ani negri nu se vor mai repeta! Nu in Europa, nu atat timp cat depinde de noi sa impiedicam asta! Alegerile pentru Parlamentul European din acest an sunt, de aceea, mult mai importante decat anii trecuti. Europa nu se poate intoarce inapoi in timp! Este responsabilitatea noastra, a tuturor, sa dam startul unei noi ere de prosperitate si siguranta", a punctat Klaus Iohannis.

Seful statului roman le-a transmis liberalilor sa fie hotarati

"Partidul Popular European are capacitatea de a juca in continuare rolul de principala forta politica vizionara la nivelul institutiilor europene. Si, pentru ca Romania sa conteze in luarea celor mai bune decizii, care sa imbunatateasca viata de zi cu zi a oamenilor, este insa vital sa avem o puternica reprezentare in cea mai puternica familie europeana - Partidul Popular European. Partidul National Liberal are o vocatie europeana si are traditia apararii democratiei romanesti inca de la infiintarea sa, si asa va ramane! Dragi liberali, nu uitati niciun moment pretioasa mostenire pe care ati primit-o de la cei care au platit de multe ori cu viata dragostea lor pentru Romania! Acest moment crucial in care ne aflam este mult prea important pentru viitorul Uniunii Europene si pentru viitorul tarii noastre pentru a nu va dedica toata energia in directia apararii destinului occidental al natiunii. Daca veti fi hotarati, daca veti fi mereu de partea principiilor fundamentale ale democratiei si statului de drept, daca veti explica oamenilor cat de multe beneficii europene li se refuza din cauza esecului actualei guvernari, fiti siguri ca romanii va vor fi alaturi", a subliniat Iohannis.

Potrivit presedintelui, in "oferta" PNL pentru alegerile europarlamentare sunt "persoane capabile sa isi asume si sa duca la bun sfarsit o astfel de misiune".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.