Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca Laura Codruta Kovesi trebuie sa fie lasata sa ocupe functia de procuror-sef al Parchetului European.
"Eu cred ca trebuie sa fie procurorul general acolo unde candideaza. Asta cred eu. Fiindca a fost clasata de parlament pe primul loc si daca mergi pe aceasta idee, atunci trebuie sa fie acolo. Eu cred ca daca a ajuns pana la aceasta faza, e bine sa mearga acolo. Deci, daca are aceasta expertiza, daca ei au zis ca e bine, dupa audieri, dupa vot, eu n-am nimic impotriva", a declarat Kelemen Hunor, la Digi Tv, citat de Jurnalul.ro.

Potrivit acestuia, regulile trebuie respectate

"Trebuie sa existe aceeasi regula pentru toata lumea. De aceea mi-e greu sa ma pronunt in aceasta chestiune, sa intru in foarte multe detalii, fiindca eu sunt pentru neimplicarea parlamentelor - indiferent daca e national, european - in numirile sefilor de parchete. Nu sunt pentru. De aceea mi-e greu sa ma pronunt. Daca spun ca nu e bine, atunci o sa spuna lumea ca 'nu o vrei pe Kovesi nu stiu unde'. Nu ma intereseaza pana la urma, fiindca e o cariera profesionala, e o institutie europeana care inca nu functioneaza, dar va functiona, probabil, incepand de anul viitor. Ea s-a prezentat, oamenii au votat, astea-s regulile acolo, sa mearga", a spus liderul UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.