12 Martie 2019 , 10:46 in Politica
USR condamna decizia PSD-ALDE de a respinge propunerea legislativa a USR de a implementa, in mod corect si coerent a recomandarilor Comisiei de la Venetia, prin modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, a Legii nr. 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, a Legii nr. 242/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 92/2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei.

"«Prin pozitia adoptata in timpul dezbaterilor din Senat, PSD a facut scut in jurul Adinei Florea si a Sectiei Speciale de Investigare a Magistratilor incomozi si a celor care se opun incercarilor din ce mai ce mai stravezii ale penalilor de a controla justitia. Prin aceasta propunere legislativa, USR si-a manifestat fara echivoc optiunea pentru a apara independenta justitiei si statul de drept», transmite senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Propunerea legislativa a USR ar fi transpus in cadrul legislativ al organizarii justitiei – in mod complet si coerent – recomandarile Comsiei de la Venetia, dupa cum urmeaza:

  • clarificarea independentei si stabilitatii procurorilor;
  • corectarea prevederilor privind durata perioadei de formare a magistratilor;
  • consolidarea procedurilor de numire si revocare a procurorilor de rang inalt, in sensul asigurarii unui rol mai important al CSM si al Presedintelui Romaniei si al contrabalansarii influentei disproportionate a ministrului Justitiei;
  • desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, care si-a dovedit deja rolul nociv, ca instrument de intimidare si hartuire a magistratilor indezirabili pentru regimul PSD -ALDE.
USR a depus, in octombrie 2018, un proiect de lege care transpune recomandarile Comisiei de la Venetia in legile justitiei", se arata intr-un comunicat USR.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vlad Alexandrescu: PSD a facut scut in jurul Adinei Florea si a Sectiei Speciale de Investigare a Magistratilor.


Ultima ora din Politica pe 9AM