Dupa ce Biroul Electoral Central a respins inscrierea Aliantei USR-PLUS pentru europarlamentare, Nicusor Dan sustine ca a gasit, impreuna cu echipa juridica, solutia care sa ii permita sa contrasemneze in mod legal protocolul Aliantei USR-PLUS.

"Am gasit, impreuna cu echipa juridica (aceeasi din 2016), solutia care sa imi permita sa contrasemnez in mod legal protocolul Aliantei USR PLUS.

Nu garantez ca, in urma semnaturii mele pe protocol, contestatia Aliantei USR PLUS va fi admisa.

Fac insa tot ce tine de mine, in situatia data, ca o optiune electorala imbratisata de o parte a populatiei sa poata fi prezenta pe buletinele de vot in 26 mai", a scris Nicusor Dan pe Facebook.


Intr-o postare anterioara, Nicusor Dan a mai tinut sa faca alte cateva precizari pe marginea acestui subiect:

"1. Am plecat din USR prin demisia semnata la 1 iunie 2017. Din acel moment nu am mai avut vreo responsabilitate in numele USR, cu atat mai putin responsabilitatea de a opera modificari in Registrul Partidelor in numele USR.

2. Timp de cinci luni USR-ul a avut un presedinte interimar, Elek Levente. Nu inteleg de ce acesta nu figureaza ca presedinte in Registrul Partidelor Politice, dupa demisia mea.

3. Interpretarea care circula in spatiul public “congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicusor Dan” lasa sa se inteleaga ca membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijati de mine.
Pe aceasta chestiune tin sa precizez:

a) Am considerat si consider ca in octombrie 2017 congresul USR a fost viciat prin anularea alegerilor delegatilor Municipiului Bucuresti la Congres si refacerea alegerilor pe alt sistem de vot. Este singura critica pe care am adus-o USR-ului in doi ani de cand am plecat din partid.

b) Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care si-au exercitat un drept constitutional. Inainte de Congres au solicitat o mediere juridica la o casa de avocatura externa, pentru a evita litigiul in instanta, dar au fost refuzati. Au contestat acum un an si jumatate, nu isi inchipuiau ca cererea va avea impact acum. Nu este in niciun caz vina lor ca litigiul in instanta a durat un an si jumatate", a scris el pe aceeasi retea de socializare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.