Judecatorul Cristi Danilet spune ca Tudorel Toader ”a procedat intr-un mod absolut mizerabil trimitand la Financial Times o scrisoare impotriva Codrutei Kovesi”. CSM trebuie sa reactioneze imediat, scrie Danilet pe Facebook.

Un astfel de atac este fara precedent: un procuror roman este atacat in presa straina de un ministru al justitiei din Romania. Modul in care este furnizata informatia face ca atacul care este impotriva fostei sefe DNA sa fie indreptat impotriva intregului sistem de justitie penala.

Mai mult, faptele care i se imputa de ministru procurorului sunt contrazise de realitate, iar demiterea lui Kovesi a fost una politica, fara indoiala. Afirmatiile ministrului dovedesc disperarea unei parti a clasei politice si teama ca procurorul Kovesi sa ajunga sef al Parchetului European”, afirma judecatorul.


Tudorel Toader a trimis o scrisoare cunoscutei publicatii financiare Financial Times in care spune ca ”nu are nimic personal impotriva Laurei Codruta Kovesi”, dar ea nu ar trebui numita in functia de procuror european. Materialul este intitulat ”Coercitia folosita in campania anticoruptie romaneasca”.

Ministrul Justitiei a declarat pentru HotNews.ro ca scrisoarea transmisa Financial Times in care arata ca Laura Codruta Kovesi nu ar trebui numita in functia de procuror european a fost trimisa in numele Guvernului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.