Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, duminica seara, ca respecta dreptul oricarui cetatean de a protesta, insa unii dintre ei sunt protestatari de profesie, el mentionand si ca unii oameni "sunt alarmati de declaratii din opozitie ca nu stiu ce nenorociri s-ar intampla".

"Romania este in tensiune politica permanenta. Stau si ma intreb urmatorul lucru: cati oameni obisnuiti sunt atat de framantati si de preocupati de politica si nu sunt poate mai preocupati de viata lor de zi cu zi care este sigur incadrata in niste repere, nivelul veniturilor personale, salarii sau pensii, posibilitatile de a duce o viata cat mai placuta, cat mai buna, deci calitatea vietii care inseamna inclusiv nivelul serviciilor publice care sunt oferite cetatenilor, calitatea infrastructurii, cati se preocupa atat de mult de aceste lucruri care sunt, vedeti, controversate, subiecte controversate cum e si normal intr-o societate democratica. Sigur ca, probabil, ar fi mai bine ca aceste tensiuni care sunt exacerbate, si mie mi se pare mult exagerate in ultima perioada, sa fie la un nivel mai jos in asa fel incat oamenii sa nu traiasca acest sentiment pe care uneori il au alarmati de unele declaratii din opozitie ca nu stiu ce nenorociri s-ar intampla", a afirmat Tariceanu la Romania TV.

In opinia lui Tariceanu, de doi ani, toate nenorocirile prevestite de catre cei din opozitie si de presedintele tarii nu s-au intamplat, scrie Agerpres.

"Numai pentru a-si face o platforma politica este normal, este responsabil sa procedezi in felul asta? Sigur ca aici ma adresez, in principal, partidelor de opozitie si catre presedinte. Raspunsul meu este 'nu', raspunsul meu este 'hai sa incercam sa fim cu totii responsabili si rationali si echilibrati' ", a adaugat Tariceanu.

Tariceanu sustine ca protestatarii "au o problema cu orice"

"Acesti protestatari au o problema cu orice. Eu, in primul rand, ca om care am convingerea ca nu exista forma de organizare politica mai buna decat democratia si, in speta, democratia parlamentara, nu pot sa nu respect dreptul fiecarui cetatean sa isi exprime punctul de vedere si, inclusiv, evident sa protesteze, ca unii dintre ei nu inteleg sa o faca civilizat si folosesc tot felul de cuvinte obscene sau recurg la violenta, aici sigur ca drumurile noastre se despart.
Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Deci respect dreptul oricarui cetatean de a protesta, de a-si exprima nemultumirea, insa unii dintre ei sunt protestatari de profesie, astazi nu le place ordonanta, maine nu le place altceva, am vazut in ultimii ani suficient", a mai spus Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.