Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, intr-un interviu difuzat duminica de un post tv, ca i se pare "foarte grava" negocierea politica din Parlamentul European, cu foarte multa patima, pentru desemnarea viitorului procuror sef european, el adaugand ca acesta va pleca din start cu un mare handicap de legitimitate si credibilitatea.
"Pentru mine nici nu are importanta cine va fi desemnat procuror european. Pentru mine ceea ce mi se pare foarte grav este aceasta negociere cu foarte multa patima, negociere politica in Parlamentul European, pentru a desemna un procuror european. Cine mai poate avea incredere, indiferent de cine va fi desemnat, intr-un procuror european pus eminamente politic? Asta este, dupa parerea mea, cel mai mare rau care s-a facut, ca aceasta procedura se duce intr-o negociere politica (...) Eu cred ca, repet, indiferent cine va fi ales procuror european, va pleca cu un mare handicap de legitimitate si de incredere", a declarat Liviu Dragnea difuzat de Romania TV, el fiind intrebat despre votul din comisiile de specialitate ale Parlamentului European cu privire la ocuparea postului respectiv, pentru care candideaza si Codruta Kovesi, fostul procuror sef al DNA.

Liderul social-democrat a subliniat ca daca in Romania s-ar face numiri politice ale procurorilor, ar exista nemultumiri ale oficialilor europeni, scrie Agerpres.

"Noi, daca introducem in lege sa fie procurorii sefi din Romania votati de Parlament, sunt absolut convins ca o sa urle tot Bruxelles-ul",
a spus presedintele PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.