Consilierul premierului Dancila pe probleme de economie, Darius Vacov, sustine ca Ministerul Finantelor a solicitat S&P sa amane perspectiva, intrucat tara noastra nu are buget.

Chestionat cu privire la cine a solicitat Standard & Poor's sa amane perspectiva cu 2 saptamani, raspunsul lui Valcov a fost: "Din partea Ministerului Finantelor".

"Cred ca a fost un demers corect, tocmai pentru a lasa o perioada de doua saptamani, astfel incat sa vedem daca bugetul va fi aprobat, pentru ca si acesta este un punct foarte important. Stiti ca, la ora actuala, Romania, din cauza presedintelui Iohannis, nu are buget. Acesta este un punct vulnerabil, atunci cand agentiile de rating evalueaza situatia unei tari. Pe de alta parte, pentru a se vedea care sunt perspectivele Ordonantei 114 si a altor masuri fiscale", a declarat Valcov la Antena3, citat de hotnews.ro.

Ratingurile pentru Romania, sustinute de nivelurile moderate

"In timp ce Romania continua sa beneficieze de pozitii solide fiscale si externe, credem ca, in special, largirea deficitelor fiscale si externe ar putea sa manance in timp aceste tampoane si sa faca economia romaneasca din ce in ce mai vulnerabila la incetinirea ritmului de crestere. (...) Romania a facut recursul la decizia S&P Global Ratings privind perspectivele. S&P Global Ratings a stabilit ca conditiile pentru formularea unui astfel de apel au fost indeplinite in conformitate cu politicile si procedurile sale. In consecinta, ne vom abate de la calendarul nostru pentru 2019 din EMEA in ceea ce priveste datele pentru anuntarea ratingul datoriilor suverane, regionale, guvernamentale si locale, pentru a solutiona apelul. Planificam sa solutionam apelul in doua saptamani", au aratat reprezentantii S&P Global Ratings.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.