Deputatul USR Stelian Ion a declarat joi ca o initiativa legislativa care vizeaza repatrierea in tara a rezervei de aur a Romaniei reprezinta un demers "hazardat, foarte periculos", o suspiciune "foarte mare care se abate asupra lui Liviu Dragnea si asupra celor din PSD".
"Noua ni se pare un demers hazardat, foarte periculos. O asemenea masura incalca si prevederile europene. Trebuie sa te consulti cu institutiile europene cand faci asemenea miscari importante. Este o suspiciune foarte mare care se abate asupra lui Liviu Dragnea si asupra celor din PSD, care oricum si-au pierdut orice credibilitate. In momentul in care vor sa puna mana la modul acesta direct si pe rezerva de aur a Romaniei este clar ca este ceva necurat la mijloc", a afirmat deputatul USR, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Prin acest proiect Liviu Dragnea face un "joc periculos, de a avea apropiere de partea estica, de Rusia, si de a indeparta Romania de UE"

"Stim foarte bine ca in perioade in care sunt anumite tensiuni, anumite probleme, am vazut acele declaratii neamicale din partea Rusiei la adresa Romaniei, sa iti aduci la modul fizic rezervele de aur atat de aproape de aceasta putere estica este o miscare absolut halucinanta, este o miscare riscanta si parca se ofera pe tava un cadou cuiva. Nu ne jucam cu patrimoniul Romaniei si cu acest tezaur. Stim foarte bine ca, in trecut, o mare parte a tezaurului romanesc a ajuns pe mana rusilor si nu l-am mai vazut de atunci si pana acum si, cel mai probabil, nici nu il vom mai vedea pe viitor. Liviu Dragnea face un joc foarte periculos - acela de a avea apropiere de partea estica, de Rusia, si de a indeparta Romania de UE", a sustinut Stelian Ion.

Miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si senatorul PSD Serban Nicolae au depus, la Senat, o propunere legislativa care prevede ca depozitele de aur constituite de Banca Nationala a Romaniei in strainatate nu pot depasi 5% din cantitatea totala de aur constituita ca rezerva. Proiectul, care modifica Legea nr. 312/2004 privind statutul Bancii Nationale a Romaniei, mai prevede ca BNR va urmari mentinerea rezervelor la un nivel adecvat tranzactiilor externe ale tarii noastre si, daca exista pericolul diminuarii rezervelor, sa prezinte un raport Parlamentului si Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.