Dupa ce Laura Codruta Kovesi a iesit castigatoare cu 26 de voturi in comisia LIBE, Mircea Badea, sustine ca este o ecuatie a puterii foarte clara.

"Cred ca am scapat de orice fel de prejudecati, de ganduri inaripate, de sperante desarte vizavi de lumea perfecta din saloanele europene. Este pollitica, e negociere, sunt interese. Intrebare: de ce ar fi asa de disperati nemtii sa fie Kovesi procuror european? Sper ca nu ne amagim... Europa este condusa de Germania si Franta. De aceea s-au si carat englezii. Este o ecuatie a puterii foarte clara: ei vor ca procurorul european sa fie al lor, dar nu chiar al lor. Adica sa nu poata sa spuna: procurorul neamt a facut o nasoala impotriva Italiei, Ungariei, Poloniei, Bulgariei etc. Ba... procurorul roman, nu procurorul neamt a facut nasoale, ci cel roman! O mai cheama si Kovesi. Poate unii cred e unguroaica, la o adica.

A murit teza cu: vai de mine, nu s-a explicat la Bruxelles realitatea din Romania. Cei de acolo stiau foarte bine cu cine au de-a face si asta cautau. Pentru ca este disciplinata, a slujit stapanul din Romania.

Mi s-ar parea foarte amuzant sa fie procuror european. Este atat de ofertanta prestatia doamnei Kovesi ca procuror sef european... incat ba, mie imi place spectacoluol, vreau sa vad asa ceva. Nu stie limbi straine deloc. Va trebui sa lucreze in strainatate fara sa stie limbi straine", a spus Mircea Badea, citat de dcnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.