Europarlamentarul olandez Sophie in 't Veld, membru al grupului ALDE din PE si al comisiei LIBE, spune ca "Romania nu se comporta ca un presedinte demn al Consilului Uniunii Europene si incearca sa saboteze sansele numirii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european".

Intr-o interventie la postul de radio BNR, Sophie in 't Veld a afirmat ca "este inacceptabil" ca Romania sa isi saboteze propriul candidat, doar pentru ca a avut succes in lupta anticoruptie.

Europarlamentarul, care la inceputul lunii a semnat o scrisoare, impreuna cu Guy Verhofstadt, liderul ALDE din PE, adresata presedintelui PE, Antonio Tajani, afirma ca guvernul Romaniei "se comporta ridicol".

"Este extrem de stupid. Toate statele membre fac jocuri politice, dar sunt competente din punct de vedere politic", a afirmat Sophie in 't Veld, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.