Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, considera ca bugetul Bucurestiului pentru anul 2019 a fost "masacrat, nu doar taiat" si a spus ca se minte foarte mult si se dezinformeaza in legatura cu acest subiect.

"Bugetul Primariei Capitalei a fost masacrat, nu doar taiat. Niciodata nu a fost o reducere atat de mare, cu peste 150 de milioane de euro. Imi pare foarte rau ca exista multa ipocrizie, multa minciuna si dezinformare, pentru ca s-a comunicat public faptul ca se taie bani de la Primaria Capitalei si se redirectioneaza la sectoare, dar am subliniat acest lucru si public, primariile de sector nu au atributii legale pentru a achita toate costurile necesare, spre exemplu celor 19 spitale din Capitala, serviciul de termoficare, practic apa calda si caldura, subventia la transportul public in comun, practic toate serviciile publice din Bucuresti pentru cetatenii din toate cele sase sectoare sunt achitate de Primaria Capitalei", a afirmat Firea, dupa ce a participat la o conferinta pe teme medicale.

Ea a spus ca este nedrept faptul ca unii colegi spun lucruri "total neadevarate, necinstite" privind organizarea unor evenimente de catre primarie, precum concertele, scrie Agerpres.

"Este nedrept si nedemn ca mai ales unii colegi de-ai mei spun lucruri total neadevarate, necinstite si cred ca o sa ii coste acest lucru: 'Daca Primaria Capitalei isi permitea sa organizeze concerte, inseamna ca are de unde taia'. Acele concerte nu costau suma echivalenta taiata de Guvern. Sub nicio forma, se minte foarte mult, se dezinformeaza",
a aratat primarul.

Gabriela Firea considera ca, prin taierea bugetului cu 150 de milioane de euro, a fost "pedepsita", iar aceasta pedeapsa a "ajuns" la bucuresteni.

"Eu am fost pedepsita, pedeapsa ajungand la cetateni"
, a mai aratat Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.