Presedintele filialei judetene a PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, i-a acuzat sambata, intr-o conferinta de presa, pe liderii PNL din judet de ipocrizie si populism, aratand ca sunt critici la adresa guvernului, dar in acelasi timp taie panglici la investitiile realizate din bugetul guvernului.

"Adversarii nostri politici, cei de la PNL, nu doar ca au intrat in campanie electorala mai devreme probabil decat ar fi trebuit, ci dau dovada de multa ipocrizie, populism ieftin si cred eu si incompetenta, pentru ca in permanenta cand vin in fata opiniei publice se prezinta ca niste lideri de partid care de altfel n-ar avea nicio responsabilitate in administratia publica judeteana si municipala. Vreau sa le aduc aminte ca in momentul in care si-au dorit si si-au asumat niste functii de conducere la nivelul judetului Satu Mare de vicepresedinti sau viceprimari, au de indata niste obligatii asumate prin fisa postului fata de satmareni. I-am vazut plangandu-se de bugetele mici, ca Guvernul Romaniei nu le acorda suficienti bani, dar in acelasi timp i-am vazut cu o placere extraordinara sa mearga sa taie panglici la proiectele de investitii finantate de Guvernul Romaniei", a declarat Aurelia Fedorca, potrivit Agerpres.

Ea a facut referire la presedintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, viceprimar al municipiului Satu Mare, si Ioan Rus, vicepresedinte al Consiliului Judetean, care au criticat, intr-o conferinta de presa, noul buget adoptat de Parlament.

"Astazi ei gestioneaza la nivelul judetului Satu Mare proiecte de peste 170 de milioane de euro, o parte finalizata, o parte in curs de finalizare, doar prin PNDL I, doar in drumuri de peste 80 de milioane de euro, iar prin PNDL II, deruleaza peste 120 de proiecte in valoare de peste 136 de milioane de euro. Ei, in loc sa se ocupe cu investitiile in judetul Satu Mare si sa faca proiecte, uita de altfel cand se plang ca nu au bani ca anul trecut si-au umflat salariile cat nu le-a fost rusine sau au majorat taxele si impozitele locale in municipiul Satu Mare, iar in final, de toate insuccesele, daca nu pot sa deruleze o licitatie publica de vina este tot Guvernul Romaniei. Chiar nu intelegem nimic si ne intrebam totusi care este rolul si misiunea lor in judetul nostru", a spus Fedorca.

Potrivit acesteia, banii pentru primarii nu sunt alocati pe criterii politice, asa cum sustineau liderii PNL

"Doar pentru ca ei spun ca banii sunt alocati pe criterii politice, am facut o statistica pe PNDL, spre exemplu. Din total sumei de 136 de milioane si 123 de proiecte, UDMR-FDG-PCM au un procent de 42% din anvelopa aceasta, localitatile conduse de PNL un procent de 30%, iar localitatile conduse de PSD-ALDE un procent de 28%. Se poate vedea cu ochiul liber alocarea pe 'criterii politice'. Eu cred ca ar trebui sa isi asume responsabilitatile pe care le au si sa se duca si sa monitorizeze institutiile pe care le au astfel incat sa poata duce la bun sfarsit proiectele finantate de Guvernului Romaniei", a precizat Fedorca.
Citeste si:
Centura Satu Mare, deschisă circulației cu o întârziere de un an și...
Centura Satu Mare a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.