Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca urmeaza sa mearga la Comisia Europeana cu un program care sa fie autorizat, astfel incat sa pfie luate masurile necesare in ceea ce priveste cormoranii.

"Am stabilit o intalnire cu reprezentantii de la CE pentru un program pe care sa il autorizam impreuna. Reducem efectivele prin metode cunoscute si aplicate de alte tari. Dvs vreti sa alegem intre cormorani si romani? Eu aleg romanii, romanul are prioritate. Aici nu e de ales intre cormorani care imi place mie cum zboara si avem ONG-uri care cantaresc imaginar ce inseamna acest domeniu.

Eu sunt ministerul hranei, raspund de hrana in Romania. Nu imi permit sa las de trei ori cantitatea de peste sa o manance cormoranii si noi sa ne facem ca nu vedem", a declarat Petre Daea, care si-a sustinut punctul de vedere cu datele unui raport european, care atragea atentia ca "problema Europei sunt 300.000 de tone de peste care pierd din cauza acestei pasari, dusmanul nr. 1.

O sa vedeti un raport (al Parlamentului European n.r.), o rezolutie in Parlament cu 23 de voturi pentru, trei impotriva si o abtinere, care spune ca problema Europei sunt 300.000 de tone de peste care se pierd din cauza acestei pasari care n-are dusman, care e dusmanul numarul unu al pisciculturii. Sunt foarte multi cormorani, atat de multi ca nu se feresc de oameni. La nivelul Uniunii Europene, prin recensamant, sunt intre 1,7-1,8 milioane exemplare. In Romania sunt 100.000. Productia de peste este de 12.000 de tone. Ei mananca in jur de 30.000 de mii de tone. Se pot produce 55.000 de tone...", a spus Daea, la Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.