Fostul premier Victor Ponta sustine ca si-a facut datoria fata de PSD.

"In 20 Februarie 2010 am fost ales Presedinte al PSD - le multumesc tuturor celor care atunci au avut incredere in mine si m-au sprijinit (partea comica este ca Liviu Dragnea a spus foarte clar ca el a votat cu Mircea Geoana)!

Consider ca mi-am facut datoria fata de PSD/ acum imi folosesc toata energia, experienta acumulata si sufletul pentru reusita PRO Romania - un proiect alternativa pentru toti cei dezamagiti de ceea ceea ce ofera partidele actuale, pentru cei care cred intr-o guvernare profesionista si in lupta pentru interesele Romaniei in Uniunea Europeana si in Lume!

Azi sunt la fel de determinat ca si in 2010 - sunt insa mult mai experimentat invatand enorm din propriile greseli si din lectiile dureroase dar necesarw pe care viata mi le-a dat!

Anul trecut in 20 Februarie 2018 scriam tot aici pe contul meu de Facebook o impresie - in 2019 , din pacate, am doar confirmare acesteiau:

«In urma cu exact 8 ani (20 Februarie 2010) colegii din PSD m-au ales in urma unei competitii deschise si corecte sa le fiu lider / voi fi toata viata mandru de acest lucru si recunoscator pentru increderea acordata.

In discursul meu de la acel Congres am promis in principal 3 lucruri:

1. Ca voi aduce din nou PSD pe primul loc in preferintele romanilor modernizand si deschizand Partidul fata de societate, promovand oameni noi si politici social democrate progresiste si europene - am reusit acest lucru in 2012 si sunt multumit.

2. Ca vom guverna Romania in mod profesionist si eficient, incercand sa depasim performantele Guvernului 'Nastase', sa aducem crestere economica sustenbila si politici sociale adevarate, ca vom dovedi si mediului de afaceri si celor traditionali 'de dreapta' ca PSD este capabil sa guverneze liberal in economie si social-democrat in restul domeniilor / am demonstrat acest lucru in 2012-2015 si sunt multumit.

3. Am promis colegilor mei ca nu voi pune niciodata interesul meu personal inaintea interesului public si al celor pe care ii reprezentam, ca nu voi folosi Partidul ca si scut pentru protectia mea, ca nu ma voi agata de functie atunci cand in loc sa fiu o locomotiva voi ajunge o piatra de gatul Partidului prin imaginea negativa sau problemele mele juridice - am facut acest lucru in 2015 si cred in continuare ca am luat decizia corecta pentru cei care m-au ales si pe care ii reprezentam.

Imi pare rau ca in 2018 PSD are un lider care nu se va legitima niciodata printr-o competitie corecta si deschisa ca cea de la Congresul din 2010 ci prin aranjamente de culise si prin cumpararea cu fucntii a sprijinului / imi pare rau ca PSD nu se mai comporta ca un partid de stanga modern, ci a fost intors cu forta la ideile lui Vadim Tudor din anii ’90 - si are un lider care isi face un model din Viktor Orban / imi pare rau sa vad ca de peste 1 an PSD are cea mai haotica si incompetenta guvernare din istoria sa / imi pare rau sa vad cum un grup de oameni parasutati din alte partide au confiscat PSD si il folosesc doar pentru puterea personala, bani si pentru protectie in fata legii!

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Eu cred in continuare in ceea ce am afirmat in 2010 - si voi lupta pentru acele idei oricat de 'vitrege' sunt conditiile actuale»", a scris Victor Ponta pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.