Premierul Viorica Dancila a anuntat, marti seara, ca Laura Codruta Kovesi nu este propunerea Guvernului Romaniei pentru Parchetul European.
"Dupa cum stiti, Laura Codruta Kovesi nu este propunerea noastra pentru procuror european. Daca nu este propunerea noastra, nu vreau sa vorbesc despre acest lucru. Atat timp cat nu este propunerea guvernului Romaniei. Sunt multe persoane care ajung acolo fara sa aiba sustinerea guvernului Romaniei. Eu nu cred ca trebuie sa vorbesc despre acest lucru. Noi nu am acordat aceasta sustinere. Inseamna ca nu am dat acest mandat. Presupune Presedintia Consiliului UE ca trebuie sa fim mediatori impartiali. Probabil cand va ajunge acolo vom vedea cum voteaza ministri", a declarat premierul Viorica Dancila, intrebata daca Romania nu ar trebui sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror european, potrivit Mediafax.

Guvernul a adoptat, in sedinta de marti, Ordonanta de Urgenta ce vizeaza procedura de selectie a procurorului din partea Romaniei care va face parte din Parchetul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.